To content, skip menu
Traplift Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Traplift is een stoellift

Wat is nu precies het verschil tussen een traplift en een stoellift? Eigenlijk is er geen verschil: een traplift is een lift met stoel om de trap te kunnen overbruggen. Vooral wanneer u minder mobiel bent (geworden) door bijvoorbeeld de leeftijd of door een ongeluk, kan een stoellift uw leven behoorlijk veranderen. En dat in positieve zin: met een stoellift bent u (opnieuw) in staat om uw woning in zijn geheel te bewonen. Met de stoellift kunt u veilig obstakels als een trap (en soms ook andere hoogteverschillen in uw woning) overbruggen en zo de bovenliggende verdiepingen weer in gebruik nemen. Voor het gebruik van een stoellift is het noodzakelijk dat u wel nog in staat bent zelfstandig te kunnen zitten en opstaan. Het belangrijkste voordeel van een stoellift is de prijs (een stoellift is een van de goedkoopste model liften) en de eenvoudige installatie op bijna iedere trap. Een stoellift neemt weinig ruimte in beslag en er zijn nauwelijks verbouwingswerkzaamheden nodig. Uw trap moet wel minimaal 70 cm zijn, maar dat is in bijna iedere woning het geval. Heeft u een trap met bochten of wendingen, dan is de rails eenvoudig aan te passen aan uw situatie.

Voor wie is een stoellift geschikt?

Een prettige bijkomstigheid van een stoellift is dat uw medebewoners de trap nog steeds kunnen gebruiken. De meeste stoellift modellen hebben namelijk de mogelijkheid de stoel op te klappen. Zo voorkomt u dat de trap voor anderen gevaarlijk wordt. Daarnaast heeft de stoel een veiligheidsriem voor uzelf en hebben sommige stoellift modellen de mogelijkheid tot een beveiliging voor obstakels. Denk bijvoorbeeld aan een automatische stop wanneer zich obstakels op de trap bevinden.Tot slot hebben veel stoellift modellen een draaibare stoel, waardoor u veilig kunt op- en afstappen op de overlopen.

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!