To content, skip menu
Traplift Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Trapliften en het ontwerp van uw woning

Voor u tot aankoop van een traplift overgaat, is het zaak een belangrijke factor in overweging te nemen. Het betreft dan vooral de afmetingen en het ontwerp van uw woning. Vooral het deel waar de traplift wordt geïnstalleerd. Natuurlijk kunt u nog veel meer informatie vinden bij de uiteindelijke aanbieder van uw keuze, maar onderstaande informatie biedt u vast een goede leidraad.

Trapliften zijn er in vele soorten en maten en houden grotendeels rekening met de meeste huisontwerpen en huisindelingen die er zijn. Toch is het zaak vooraf goed naar de indeling en het ontwerp te kijken om te voorkomen dat u een traplift aankoopt die niet functioneert waarvoor hij bedoeld is.

Is de trap recht of heeft hij bochten of hoeken?
De minst gecompliceerde traplift is die voor rechte trappen. Toch zijn er al een heleboel soorten trapliften voor bochten voorhanden, die de meeste rondingen en bochten aan kunnen. Heeft u een speciaal voor uw woning gemaakte trap? Dan is een traplift op maat noodzakelijk om u een veilige en kwalitatief goede oplossing te kunnen bieden.

Een traplift moet de hele trap beslaan. Het is misschien verleidelijk uit financieel oogpunt om een rechte traplift te installeren tot aan de bocht van een gebogen trap. Toch is het niet aan te raden de laatste treden zelf te beklimmen. Niet alleen is het gevaarlijk halverwege uit de stoel te moeten komen door de verschillende hoogtes van de traptreden. Ook als uw toestand verslechtert is deze oplossing niet meer afdoende.

Is uw trap relatief smal?
Veel traplift merken zijn hierop voorbereid en hebben aparte traplift modellen voor smallere trappen. Deze traplift modellen hebben dan een slanke rail en een compacte stoel.

Heeft uw trap een deur aan boven- of onderkant die de traplift kan belemmeren? Is dit het geval in uw woning, dan zijn er ook trapliften beschikbaar met opklapbare en scharnierende rail.

Wat zijn de behoeften van de uw medebewoners en eventuele bezoekers?
Veel trapliftstoelen zijn opklapbaar wanneer u de traplift niet gebruikt. Zo kan een ander de trap gewoon gebruiken zonder last te hebben van de traplift.

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!