To content, skip menu

Kooptips voor een instapbad

Het op een veilige manier in en uit bad gaan wordt moeilijker naarmate u ouder wordt. Het in en uitstappen, maar ook het uit het bad omhoogkomen zijn moeilijke hindernissen. Veel mensen gebruiken het bad in hun huis dan ook niet meer, terwijl ze de ontspanning van het warme water toch zo nodig hebben. Opties zijn dan of niet meer in bad, of verhuizen naar een verzorgingshuis waar u in bad wordt gedaan. Met de aanschaf van een instapbad is verhuizen niet nodig en kunt u discreet en op een veilige manier in de privacy van uw eigen huis een bad nemen.

Een instapbad is er in 2 basismodellen:
* Een ligbad met deur
* Een zitbad met deur

Beide modellen hebben een lage instap en zijn dus zeer gemakkelijk toegankelijk. De ruime deur aan linker, rechter of voorzijde biedt goede toegangsmogelijkheden, ook met rollator of rolstoel.

Er bestaan ook inloopdouches met een douchestoel. Zulke douches kunnen binnen dag worden geplaatst , inclusief armatuur, kraan en handgrepen. Zo is er voor iedere badkamer een oplossing, die past bij uw wensen, eisen en budget. Als u overweegt om een instapbad te kopen is het belangrijk dat u eerst informatie inwint.

Hydrotherapie is een vorm van therapie waarbij water wordt gebruikt om bepaalde klachten te verlichten. Het gaat hierbij om onder andere reumatische of orthopedische klachten. Maar ook voor aandoeningen aan het zenuwstelsel kan hydrotherapie heilzaam zijn.

De heilzame werking van hydrotherapie ligt in het gebruik van verschillende watertemperaturen en waterdruk op het lichaam. De huid registreert de prikkels die binnenkomen en leidt ze naar de hersenen. Als antwoord op de prikkels stimuleren de hersenen het immuunsysteem, de bloedsomloop en het spijsverteringsstelsel, verminderen de productie van stresshormonen en de gevoeligheid van het lichaam voor pijn.

In de instapbaden kunnen spa systemen worden ingebouwd die voor de hydrotherapie zorgen. Zo kunt u veilig en comfortabel baden combineren met de ontspanning en heilzame werking van de spa's.

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!