To content, skip menu

Badlift

Veel mensen hebben problemen om hun bad veilig te gebruiken als gevolg van ouderdom, ziekte of beperkte mobiliteit. Wanneer u problemen heeft om in en uit bad te gaan, kunt u overwegen om te kiezen uit een groot aantal producten welke het makkelijk en veiliger maken om het bad te gebruiken.

Als de stap in of uit het traditionele bad moeilijk of zelf gevaarlijk is geworden, kan een badlift een oplossing zijn.

Een badlift helpt u bij het in en uit bad stappen, als dit op een of andere manier niet meer lukt. Het gaan zitten en het opstaan uit het bad wordt ondersteund. De liften werken met hulp van een veermechanisme, waterdruk of op een accu.

Wanneer u op zoek bent naar een oplossing om weer makkelijk en veilig in bad te gaan zonder de kosten om de badkamer te verbouwen en de rompslomp die dit met zich mee kan brengen, is een badlift een geschikte oplossing. Een badlift is in principe een stoel, welke veilig en zonder verbouwing in bad geplaatst kan worden en omhoog en omlaag kan bewegen. In de hoogste stand dient de zitting gelijk te zijn met de rand van het bad. Op deze manier kunt u eenvoudig op de badlift gaan zitten en uw benen in het bad plaatsen. U kunt zich vanuit deze positie, reeds met het bad gevuld met water, in het bad laten zakken en genieten van een heerlijk en ontspannend bad. Wanneer u klaar bent met baden, het water hoeft niet eerst weg te lopen, kunt u weer omhoog komen in de zittende positie en het bad verlaten. U krijgt het op deze manier nooit koud!

Als de badlift niet gebruikt wordt kan deze eenvoudig uit het bad verwijderd worden, zodat het bad vrij is om door anderen gebruikt te worden. Maar u kunt er ook voor kiezen om de lift in bad te laten staan.

Een badlift heeft de voorkeur boven een douche (en bijbehorende douchestoel) omdat een bad vele voordelen heeft als het gaat om spierontspanning en gehele lichaamswarmte door het water.

De rugleuning van de badlift kan eenvoudig ingesteld worden op verschillende schuintes. Dit betekent dat u zelf kiest hoever u achterover komt te zitten in het water. De startpositie van de badlift is altijd recht. Wanneer u de badlift laat zakken, zal de rugleuning gelijkmatig schuin naar achter gaan, met de hoek van het bad mee.

Er zijn 3 soorten badliften:
1. De opblaasbare badlift
2. De opvouwbare stoel op waterdruk of met accu aandrijving
3. De badlift met het bandsysteem

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!