To content, skip menu
Header Huislift 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Kooptips voor een huislift

Een huislift kan binnen of buiten geplaatst worden.

Huislift binnen

Een huislift is plaatsbaar in nieuwe gebouwen of kan - met een aanpassing - in bestaande gebouwen worden geplaatst. In het laatste geval is doorbraak van het plafond noodzakelijk. Echter, een schachtopening is niet noodzakelijk! Ook komen er geen omvangrijke werkzaamheden aan te pas, want de huislift wordt binnen de ruimte van uw woning geplaatst. De huislift beweegt zich vervolgens als een verticale cabine naar de gewenste verdieping. U maakt gebruik van toetsbediening met mechanische of hydraulische aandrijving.

De investering in een huislift voor binnengebruik ligt tussen €13.950 en €15.000 en vertegenwoordigt een aanzienlijke waardestijging van uw woning!

Huislift buiten

De nieuwe generatie huislift modellen onderscheidt zich door vereenvoudigde montage in het buitengebied van uw woning. Om onbevoegd gebruik van uw huislift te voorkomen, is er de mogelijkheid van een sleutelcontact.

Een buitenlift bestaat uit een aluminium- of stalen constructie en heeft geen schacht- of metselwerkzaamheden nodig. De buiten huislift wordt pasklaar op uw behoeften afgestemd. In tegenstelling tot de huislift voor binnengebruik is voor een huislift voor buitengebruik een bouwvergunning nodig.

Huislift minder-validen

Personenliften geschikt voor minder-validen hebben meestal een platformgrootte van ten minste 110 cm breedte en 140 cm diepte. Dit biedt voldoende ruimte voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleiders. De onderhouds- en toegangsruimte moeten voldoende grote manoeuvreerruimte hebben. Er zijn bepaalde veiligheidsopties die gelden als basisvoorwaarde voor gebruik door minder-valide mensen. Denk hierbij aan elektrisch openende schuif- of telescoopdeuren en de mogelijkheid om in zitpositie bedienelementen en handleuningen te bereiken.

Huislift prijzen

Het aanbrengen van een klassieke lift was tot voor kort een bijna onbereikbare luxe. De prijsstelling van de nieuwe, goedkopere generatie huislift modellen is lager en is afhankelijk van installatie binnenshuis of buitenshuis. Ook het aantal verdiepingen en bestemmingspunten en andere benodigde extra opties, bepalen deels de prijs van uw huislift.

De prijs van een huislift voor binnen of buitengebruik ligt vandaag de dag rond de € 13.950 voor de eenvoudigste uitvoering. U kunt aan maximaal € 30.000 denken bij huislift modellen die op maat zijn gemaakt en waarbij met extra wensen rekening is gehouden. Let op: in deze prijs zijn geen plafond- en wanddoorbraak werkzaamheden meegerekend.

Bijkomende kosten ontstaan door de stroomvoorziening van de huislift en (het aanbevolen) regelmatige onderhoud.

Huislift financieren

Fabrikanten van particuliere huislift modellen bieden u graag op aanvraag individuele financieringsvoorstellen aan. Financiering van uw huislift is mogelijk door:

  • De aanschaf van uw huislift in de hypotheek mee te nemen
  • Een aftrekbare lease constructie

Huislift installatie

Installatie van een huislift voor binnengebruik is afhankelijk van de gegeven ruimte. Er is een plafonddoorbraak nodig om de verticale opgang van de liftcabine naar de gewenste verdiepingen mogelijk te maken.

Installatie van een huislift voor buitengebruik vereist een bouwvergunning. Bij een buitenmontage beweegt de huislift cabine zich binnen een aluminium of stalen constructie. De toegang tot het gebouw is via een muurdoorbraak of indirect via bijvoorbeeld een balkon.

De levertijden bij de meeste leveranciers van huislift modellen (na bestelling) is gemiddeld 8 tot 10 weken. Het gebruiksklaar monteren van uw huislift (na levering) geschiedt meestal binnen een week.

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!